>NUORISOKUORO FACEBOOKISSA  |  >IN ENGLISH
Oulaisten Nuorisokuoro
Tapani Tirilä Tapani Tirilä on oulaistelainen musiikkineuvos ja musiikin lehtori emeritus, joka on suorittanut opintonsa Oulun yliopistossa sekä Sibelius-Akatemiassa. Koulutyönsä lisäksi hän on toiminut opettajakoulutuksen parissa, mm. musiikin lääninkouluttajana sekä työskennellyt runsaasti erilaisten kuorokurssien kouluttajana. Monikymmenvuotisen pedagogisen työnsä aikana hän on kehittänyt kotikaupunkiinsa räätälöidyn painotetun musiikinopetuksen mallin sekä lasten ja nuorten kuorokoulun.

Tapani Tirilä on johtanut perustamisesta saakka ja edelleen Oulaisten Nuorisokuoroa (vuodesta 1972), Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardensia (vuodesta 1999) sekä Välke-naiskuoroa (vuodesta 2008). Pyhäjokilaakson Mieslaulajia hän johti yli 20 vuotta (koko kuoron toiminnan ajan).

Vuonna 1995 Tapani Tirilä toimi kansainvälisen lapsi- ja nuorisokuorofestivaali Sympaatin taiteellisena johtajana. Sulasolin ja Nuorten Kuoroliiton erilaisissa hallinnollisissa ja taiteellisissa tehtävissä (mm. monien tapahtumien yhteisesitysten johtajana) Tapani Tirilä on ollut yli 30 vuoden ajan. Vuosina 2000-2008 hän toimi Nuorten Kuoroliiton puheenjohtajana. Hän on ollut perustamassa ff-ketjuun kuuluvia Oulaisten Musiikkiviikkoja ja toimi niiden taiteellisena johtajana 31 vuotta.

Hän on saanut ansioistaan mm. Suomen Valkoisen Ruusun ansioristin v. 1999. Tasavallan presidentti myönsi hänelle musiikkineuvoksen arvonimen v. 2008. Muista huomionosoituksista mainittakoon Suomen Kuntaliiton kultainen ansiomerkki v. 2005, OAJ:n kultainen "Kulttuurin hyväksi"-mitali v. 1987, Oulun läänin taidepalkinto v. 1984 ja Oulun läänin "Hyvä opettaja"- tunnustuspalkinto 2001, Sulasolin Klemetti-palkinto v. 1989 ja Sulasolin kultainen kunniamerkki v. 2002, yhdessä puolisonsa kanssa Nuorten Kuoroliiton Erkki-Pohjola-palkinto v. 2017, Suomen sotilasmusiikkikillan myöntämä sotilasmusiikkiristi v. 2004, Pro Musica-säätiön tunnustuspalkinto taiteellisesta ja pedagogisesta työstä v. 2017. Suomen Kuoronjohtajayhdistys valitsi Tapani Tirilän vuoden kuoronjohtajaksi v. 2003. Kunniajäsenekseen hänet on kutsunut Koulujen Musiikinopettajat ry v. 2009 ja Sulasol v. 2017