>IN ENGLISH
Oulaisten Nuorisokuoro

Kolmen kuoron (Oulaisten Nuorisokuoro, Naiskuoro Välke ja Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardens) suomalaisten hengellisten laulujen levy on ilmestynyt.

Levyä voi tilata kuorolta (katso yhteystiedot). Ktso ÄÄNITTEET.

Oulaisten Nuorisokuoron vuoden 2016 syksyä sävytti iso Carmina Burana-projekti, joka huipentui konsertteihin Oulaisten yläkoulun salissa 17.11.2016, Kokkolan Snellman-salissa 18.11.2016, Lahden Sibeliustalossa 21.11.2016 ja Helsingin Musiikkitalossa 22.11.2016. Kuulijoita oli Oulaisissa 600, Kokkolassa 600, Lahdessa 800 ja Helsingissä 1700, yhteensä 3700.
Carmina Burana / Lahti
Projektiin osallistui kuusi kuoroa - yhteensä 190 laulajaa: Tapani Tirilän johtamat Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardens, Naiskuoro Välke ja Oulaisten Nuorisokuoro, Marita Kaakisen johtama Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro, Marjukka Riihimäen johtama Philomela ja Kari Turusen johtama Akademiska Sångföreningen. Kaksi viime mainittua kuoroa olivat mukana Lahden ja Helsingin konserteissa. Orkesterina oli Kaartin Soittokunta ja solisteina sopraano Kaisa Ranta, baritoni Ville Rusanen ja tenori Aki Alamikkotervo. Oulaisissa ja Kokkolassa tenorisoolon lauloi Niall Chorell. Konsertin johti Puolustusvoimien ylikapellimestari Jyrki Koskinen. Projekti toteutui Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kurssina yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa. Kurssijohtajana, kuorojen koordinaattorina ja valmentajana yhdessä osallistuvien kuorojen johtajien kanssa toimi Tapani Tirilä.

Kuoro ihastutti Vatikaanissa ja Roomassa, minne se teki 12.1-17.1.2016. "pyhiinvaellusmatkan" yhdessä Oulun hiippakunnan piispan Samuel Salmen ja tuomiokapitulin ryhmän kanssa. Mukana oli kuoron 19 vanhinta laulajaa.

Kuoro esiintyi paavin yleisvastaanotolla, johon osallistui yli 7000 ihmistä ympäri maailmaa. St. Ignatiuksen kirkossa konsertoitiin runsaslukuiselle yleisölle reilun tunnin ohjelmalla. Lisäksi kuorolla oli kunnia olla mukana Pietarin kirkon messussa. Vierailu Birgittalaisluostariin ja esiintyminen siellä sekä Rooman keskeisiin nähtävyyksiin tutustuminen täydensivät matkan ohjelmaa.
Kuoro ja piispa Samuel Salmi Pietarin kirkossa
Kuoro Trevin suihkulähteellä