>IN ENGLISH
Oulaisten Nuorisokuoro

Kuoro konsertoi yhdessä Naiskuoro Välkkeen (jonka Suomen Naiskuoroliitto on juuri valinnut Vuoden Kuoroksi 2015) ja Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardensin kanssa yhteisvastuukeräyksen hyväksi Oulaisten kirkossa sunnuntaina 10.4. klo 14.00. Oulaisten Nuorisokuoro konsertoi Kiuruveden kirkossa sunnuntaina 24.4. klo 15 myöskin yhteisvastuukeräyksen hyväksi.


Oulaisten Nuorisokuoro on kutsuttu yhdeksi pääesiintyjistä Vaasan Kuorofestivaaleille 4.-8.5.2016. Muut pääesiintyjät ovat Viron Filharmoninen kamarikuoro, Lauluyhtye Real Group Ruotsista, Barbershop-kvartetti Sterling USA:sta ja Ylioppilaskunnan Laulajat.

vaasachoirfestival.fi


Kuoro ihastutti Vatikaanissa ja Roomassa, minne se teki 12.1-17.1. "pyhiinvaellusmatkan" yhdessä Oulun hiippakunnan piispan Samuel Salmen ja tuomiokapitulin ryhmän kanssa. Mukana oli kuoron 19 vanhinta laulajaa.

Kuoro esiintyi paavin yleisvastaanotolla, johon osallistui yli 7000 ihmistä ympäri maailmaa. Kuoro lauloi tilaisuudessa mm. Sibeliuksen Finlandian ja de Marzin sävellyksen Signore delle cime. St. Ignatiuksen kirkossa konsertoitiin runsaslukuiselle yleisölle reilun tunnin ohjelmalla. Lisäksi kuorolla oli kunnia olla mukana Pietarin kirkon messussa, jossa se lauloi viisi latinankielistä sävelmää, mm. Pekka Kostiaisen Panis Dei ja Javier Buston Salve Regina. Vierailu Birgittalaisluostariin ja esiintyminen siellä sekä Rooman keskeisiin nähtävyyksiin tutustuminen täydensivät matkan ohjelmaa.
Kuoro ja piispa Samuel Salmi Pietarin kirkossa
Kuoro Trevin suihkulähteellä


Katso myös tapahtumakalenteri.