>IN ENGLISH
Oulaisten Nuorisokuoro

Oulaisten Nuorisokuoron syksyä sävyttää iso Carmina Burana-projekti, joka huipentuu konsertteihin Oulaisten yläkoulun salissa 17.11., Kokkolan Snellman-salissa 18.11., Lahden Sibeliustalossa 21.11. ja Helsingin Musiikkitalossa 22.11.

Projektiin osallistuu kuusi kuoroa - yhteensä 190 laulajaa: Tapani Tirilän johtamat Laaksojen Kamarikuoro Vox Ardens, Naiskuoro Välke ja Oulaisten Nuorisokuoro, Marita Kaakisen johtama Keski-Pohjanmaan Kamarikuoro, Marjukka Riihimäen johtama Philomela ja Kari Turusen johtama Akademiska Sångföreningen. Kaksi viime mainittua kuoroa ovat mukana Lahden ja Helsingin konserteissa. Orkesterina on Kaartin Soittokunta ja solisteina sopraano Kaisa Ranta, baritoni Ville Rusanen ja tenori Aki Alamikkotervo. Oulaisissa ja Kokkolassa tenorisoolon laulaa Niall Chorell. Konsertin johtaa Puolustusvoimien ylikapellimestari Jyrki Koskinen. Projekti toteutuu Maanpuolustuskoulutusyhdistyksen kurssina yhteistyössä Puolustusvoimien kanssa. Kurssijohtajana, kuorojen koordinaattorina ja valmentajana yhdessä osallistuvien kuorojen johtajien kanssa toimii Tapani Tirilä.

Kuoro ihastutti Vatikaanissa ja Roomassa, minne se teki 12.1-17.1. "pyhiinvaellusmatkan" yhdessä Oulun hiippakunnan piispan Samuel Salmen ja tuomiokapitulin ryhmän kanssa. Mukana oli kuoron 19 vanhinta laulajaa.

Kuoro esiintyi paavin yleisvastaanotolla, johon osallistui yli 7000 ihmistä ympäri maailmaa. Kuoro lauloi tilaisuudessa mm. Sibeliuksen Finlandian ja de Marzin sävellyksen Signore delle cime. St. Ignatiuksen kirkossa konsertoitiin runsaslukuiselle yleisölle reilun tunnin ohjelmalla. Lisäksi kuorolla oli kunnia olla mukana Pietarin kirkon messussa, jossa se lauloi viisi latinankielistä sävelmää, mm. Pekka Kostiaisen Panis Dei ja Javier Buston Salve Regina. Vierailu Birgittalaisluostariin ja esiintyminen siellä sekä Rooman keskeisiin nähtävyyksiin tutustuminen täydensivät matkan ohjelmaa.
Kuoro ja piispa Samuel Salmi Pietarin kirkossa
Kuoro Trevin suihkulähteellä